Kiemelt VPS

XEN 10

256 MB RAM, 10 GB HDD, 1.990 Ft/hó

Megrendelem
Kiemelt VPS

XEN 15

384 MB RAM, 15 GB HDD, 2.990 Ft/hó

Megrendelem
Kiemelt VPS

XEN 20

512 MB RAM, 20 GB HDD, 3.990 Ft/hó

Megrendelem
Kiemelt VPS

XEN 30

768 MB RAM, 30 GB HDD, 5.990 Ft/hó

Megrendelem
061-788-62-77 (8-16)

0620-416-79-96 (délután, este)

SupportChatOLE
A virtualizáció kezdete
2012-05-21

 

A virtualizáció nem egyetlen technológia, sokkal inkább egy szemléletmód. A virtualizáció célja, hogy az informatikai rendszerek összetevői egyre kevésbé függjenek egymástól – ezáltal tetszés szerint lehessen őket mozgatni, változtatni. Így növelhetővé válik a rendszer rugalmassága és csökkenthető a változtatásokhoz szükséges idő.

A virtualizáció először az 1960-s években alakult ki, hogy a partíciót növeljék és a nagyszámítógépek hardverének jobb hardver kihasználását elérjék. A mai x86 alapuló számítógépek is hasonló gondokkal szembesülnek, mint 1960-ban a nagyszámítógépek: merevség és kihasználatlanság. A VMware által az x86-os felületre feltalált virtualizáció az 1990-es években arra volt kitalálva, hogy megoldja a kihasználatlanságot és egyéb más problémát is. Ma, a VMware a x86-osok virtualizációjában világvezető szerepet tölt be, és több mint 300.000 ügyféllel rendelkeznek.

A virtualizációt először több mint 30 évvel ezelőtt az IBM használta. Annak idején arra használták, hogy a nagyszámítógépeket logikailag partíció a külön virtuális gépekké alakítsák. Ezek a partíciók lehetővé tették, hogy nagyszámítógépek több feladatot lássanak el egyszerre: több futtatható alkalmazást és folyamatot futtassanak egyszerre. Mivel akkoriban ezek a nagyszámítógépek nagyon drágák voltak, ezért saját maguk tervezték a particionálásokat, mert így teljes mértékben kihasználhatták a beruházást.

Később a 1980-as és 1990-es években teljesen elhanyagolták a virtualizációt. Mert akkoriban a kliens-szerveralkalmazások és az olcsó x86-os szerverek valamint asztali számítógépek voltak divatosak és rendkívül felkapottak. A Windows széles körű elfogadásának és a Linux, mint szerver operációs rendszer, megjelenésének köszönhető, hogy az x86-os szerverek ipari szabvánnyá váltak az 1990-es években. Az x86 szerverek és asztali számítógépek növekedése következtében jött létre új informatikai infrastruktúra és működési kihívás: alacsony infrastruktúra kihasználtság, a fizikai infrastruktúra-költségek, nagyobb informatikai költségek, gyakori meghibásodás és összeomlás-védelem.

Megoldás egy teljes virtualizáció hardver x86-os rendszerekre. 1999-ben vezette be a VMware virtualizációs x86 rendszerek kezelésére. Ellentétben a nagygépekkel, az x86-os gépeket nem úgy tervezték, hogy támogassák a teljes virtualizációt, ezért a VMware-nek le kellett küzdeni-e e hatalmas kihívásokat. A problémák kezelésérre olyan adaptív technikát fejlesztettek ki, melyek a "csapdákat" átalakította biztonságos utasításokká, miközben minden más utasítást végre hajtott bármilyen nemű beavatkozás nélkül. Az eredmény egy nagy teljesítményű virtuális számítógép lett, amely megfelel a fogadó hardver számára és fenntartja teljes szoftveres kompatibilitását is. A VMware úttörő e technika terén és mára már vitathatatlanul a virtualizációs technológia vezetőszereplője.

Tudásbázis
Milyen Forex Robotokat használhatok a VPS-emen?
Gyakorlatilag bármelyik népszerű robot elfut a tőlünk vásárolt VPS-en. Izelítő képpen: ...
Szerverszerelés
Ha szerverét javítani vagy módosítani szeretné, azt bármikor elvégezheti szervertermünkben ...
Szerver elhelyezés
Új szerverét elhelyezheti már akár a megrendelésétől számított 1 órán belül nálunk ...
GY.I.K
Hogyan tudom én megszerelni a szerveremet?
Amennyiben szerverét javítani vagy módosítani szeretné, az év bármely napján 08 24 óra ...
Mit tegyek, ha leállt a szerverem?
Ha nem tudja elérni szerverét az valószínűleg azt jelenti, hogy leállt, lefagyott vagy ...
Mit lehet a szerveren tárolni?
Elméletileg bármit, gyakorlatilag csak azt ami nem illegális. Teljes büntetőjogi ...
Oldaltérkép
TOP ajánlatok
Legfrissebb cikkek

A virtuális szerver fenntartása kedvezőbb, mint a fizikaié!

Valóban kedvezőbb a fenntartási költsége a virtuális szervernek, mintha például egy valóban létező szerver számítógépet tartanánk fent. Ráadásul a Vps1 szakmai gárdája napjaink ...

Virtuális szerver: a jövő szervere!

Hogy mi lenne a különbség a „vas” alapú szerver számítógép és a virtuális szerver között? Gyakorlatilag érdemi különbség nincsen a kettő között, sőt: a virtuális szervernek ...